اجرا و طراحی فضای سبز شهری

استاندارد فضای سبز شهری در غالب کشورهای جهان متفاوت است. به عنوان مثال در ایالات متحده. در سوئیس، فرانسه و… ارقامی که مورد نظر استاندارد است با هم فرق دارد. اما آنچه که از سوی مدیریت محیط زیست سازمان ملل متحد اعلام کرده است رقمی بین ۲۵-۲۰ متر مربع برای هر نفر است.بر اساس بررسی های وزارت مسکن و شهر سازی سرانه ی استاندارد فضای سبز شهری شهرهای ایران بین ۷ تا ۱۲ متر مربع برای هر نفر در نظر گرفته شده است که این در واقع یک استاندارد کلی است در حالیکه استاندارد سرانه فضای سبز برای هر شهر با شهر دیگر نیز متفاوت است به عنوان مثال استاندارد سرانه ی فضای سبز شهر کرج با شهر یزد به عنوان شهری کویری و یا رشت به عنوان شهری ساحلی متفاوت خواهد بود. میزان شاخص استاندارد فضای سبز به طور مستقیم بر سلامت روان و امنیت شهروندان تاثیر می گذارد. به ویژه در مناطق مسکونی و شهر های صنعتی که افراد وقت بیشتری را در کار و فعالیت های خشن و نا سالم سپری می کنند. لذا مهم است که بدانیم سهم هر فرد از از فضای سبز در منطقه ی مسکونی ۳۰-۵۰ متر مربع کمتر نباشد. و برای رسیدن به یک پارک و بوستان مناسب بیش از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه وقت لازم نباشد.
فضای سبز فقط پارک و بوستان نیست. بلکه در یک تقسم بندی کلی به کلیه فضاهای سبز خیابانی، فضاهای سبز عمومی، و فضاهای سبز نیمه عمومی جزو فضای سبز شهری محسوب می شوند.
اجرا و طراحی فضای سبز شهری

مدیریت فضای سبز شهری

مدیریت فضای سبز شهری در اصل کلیه مراحل ارزیابی ،طــراحی و کاشت متناسب با محـل ،نظارت در حفـظ و نگهداری آن با همکاری مردم می باشد .

نگهداری فضای سبز

نگهداری فضای سبز یکی از اصول اساسی در مدیریت فضای سبز محسوب می شود.در نگهداری سه کار اساسی انجام می شود .

آبیاری

در مناطقی که بارندگی سالیانه کمتر از 700میلی لیتر ویا غیر متعادل باشد باید در ایام خشک آب مورد نیاز فضای سبز را بوسیله آبیاری تامین کرد .

کود دهی

با توجه به اینکه فضای سبز ما هر ساله یکنواخت و همان گیاه در محل ثابت است نیاز مبرمی به کود دهی دارد کود های اصلی که گیاهان به آن احتیاج دارند عبارتند ازازت ، فسفر،پتاس، کلسیم ،منیزیم وگوگرد و مواد دیگر به مقدار کم مورد نیاز هستند مواد غذای درجه دوم مانند آهن ،روی ،منگنز وغیره را باید تنهادر زمانی که کمبود آن در فضای سبز مشاهده شد اضافه کرد کود های حیوانی دارای ارزش غذایی چندانی نیستند و بیشتر به خاطر بهبود خواص فیزیکی خاک و بالا بردن قدرت نگهداری آب مورد مصرف قرار می گیرند .

اصول هرس و تربیت

بطور کلی هرس عبارتست از قطع کامل یا جزیی شاخه ،ریشه ،پوست ،برگ،گلویا میوه به منظور تحت تاثیر قرار دادن و هدایت نحوه رشد و باروری گیاه

دلایل و فواید هرس

•    سلامت گیاه با حذف شاخه های مزاحم ،خشک شده،آفت زده ومریض
•    ایجاد شکل ویژه در تاج گیاه که در اجرای فضای سبز جهت تزیین مد نظر قرار می گیرد
•    ایجاد تعادل بین شاخه ،برگ وریش
•    جوان ساختن درختان مسن