انواع مختلفی از ابزار، ماشين ها و تجهيزات ساده و پيچيده در کشاورزی ، باغبانی و فضای سبز به کار می روند. اين وسايل و ماشين ها را می توان بر مبنای مختلف دسته بندی نمود. به همين دليل در کتاب ها و مراجع می توان دسته بندی های مختلفی در اين زمينه پيدا کرد که هيچ کدام يکديگر را نفی نمی کنند و فقط ممکن است از نظر مبنای دسته بندی با هم متفاوت باشند.
دسته بندی ادوات کشاورزی
• ابزار: اين وسايل توسط کاربر و به صورت دستی به کار گرفته می شوند. مانند چاقوی پيوند زنی.
• وسايل غير موتوری : اين وسايل نسبتاً سبک بوده و ممکن است در حين کار توسط کاربر حمل شود يا روی زمين کشيده يا هل داده شود. مانند چمن زنی دستی غير موتوری، سمپاش پشتی استوانه ای.
• وسايل موتوری : نيروی مورد نياز قطعات متحرک اين وسايل با يک موتور احتراقی يا برقی تأمين می شود و می توان آن ها را به سه دسته تقسيم کرد:
دستی (مانند هرس کن موتوری)
پشتی (سمپاش پشتی موتوری)
چرخدار (چمن زن بشقابی)

فواید استفاده از تجهیزات کشاورزی
سرعت انجام کار : افزایش میزان تولید مکانیزه کردن کشاورزی استفاده از ادوات کشاورزی باعث میشود. که سرعت انجام کارها بسیار افزایش پیدا کند. و به همین دلیل هم کشاورزان می توانند زمان مضاعفی برای کار بر روی زمین های بیشتر داشته باشند.
افزایش کیفیت + افزایش تولید = افزایش بهره وری : همچنین استفاده از این تجهیزات باعث می شود کیفیت انجام کارها نیز بهتر شود. که نتیجه آن افزایش میزان تولید خواهد بود. افزایش بهره وری نیروی انسانی مکانیزه کردن کشاورزی باعث می شود. که بهره وری کار بسیار بالا رفته. و تولید نیز بسیار افزایش پیدا کند.
نیروی انسانی کمتر :استفاده از تجهیزات کشاورزی و ادوات باغی باعث خواهد شد. که مزارع مختلف به نیروی انسانی کمتری نیاز داشته باشد.
کاهش هزینه :همانگونه که بیان شد استفاده از ادوات کشاورزی باعث میشود. که هر مزرعه به نیروی انسانی کمتری نیاز داشته باشد. که این مورد با کاهش هزینه ها رابطه مستقیم دارد.
طبقه بندی انواع تراکتور
از آنجا که کاربرد تراکتور در دنیای جدید بسیار گسترده است , تراکتور هایی که ساخته می شوند دارای توان , اندازه و طرح های متفاوتی هستند . تحویل تدریجی تراکتور , موجب به وجود آمدن طبقه بندی های گوناگون برای آن شده است . ترکتورهای ساخته شده :
الف) بر اساس تامین خاصیت کششی و خودرو بودن
1- تراکتورهای چرخ دار
2- تراکتورهای زنجیری
ب) بر اساس موارد استفاده
1- تراکتور های عمومی یا تراکتورهای خدماتی
2- تراکتئرهای همه کاره یا تراکتور های ردیف کار
3- تراکتورهای پا بلند یا شاسی بلند
4- تراکتورهای باغی
5- تراکتورهای صنعتی
6- تراکتورهای یونیورسال
7- تراکتورهای باغچه ای و تراکتورهای چمن زن
8- تراکتورهای دو چرخ یا تیلر های موتوری
ج) بر اساس نوع شاسی یا قاب
1- تراکتورهای با شاسی
2- تراکتورهای نیمه شاسی
3- تراکتورهای بدون شاسی