هزینه طراحی و اجرای فضای سبز شهری

هزینه طراحی و اجرای فضای سبز شهری

فضای سبز شهری به شکل ساده به آن بخش از سطح از کاربری زمین فضای شهر اطلاق می شود که با گونه های های متنوع و مختلف گیاهی پوشش داده شده است بطوری که منجر به اثر گذاری در کاهش آلودگی های صوتی، شیمیایی، وگرد و غبار، افزایش اکسیژن موجود در هوا، تلطیف هوا، افزایش رطوبت، و در نهایت افزایش سطح سلامت روانی و کیفیت زندگی شهروندان شود.  لذا تاکید بر این صورت از تعریف باعث جدا شدن تعریف تصوری فضای سبز شهری صرفا چمن، از فضای سبز پوشیده از گونه های درختی و مفید می باشد.

فضای سبز شهری به عنوان کارکردی زیست محیطی از فضای شهر با هدف افزایش کیفیت زندگی زیستی و تعادل بخشی  متابولیسم پیکره ی نظام شهری ارزیابی و طراحی می شود. که به طور کلی مدیریت فضای سبز شهری به عنوان بخشی از مدیریت شهری مسئولیت کلیه ی مراحل طراحی، کاشت، حفظ و نگهداری و توسعه ای فضای سبز را برعهده دارد.

به منظور جلوگیری از سلیقه ای برخورد کردن و یا دوگانگی و تشتت آرا در مقدار و اصطلاحا سرانه ی فضای سبز شهر مفهوم استاندارد آن به معنای سرانه ای و مقدار ظرفیت قابل قبول هر شخص در استفاده و اختصاص فضای سبز شهری مطرح است. استاندارد فضای سبز شهری به  ابعاد پیچیده ی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و مهم تر از همه ارزش های اجتماعی محل بستگی دارد لذا استاندارد تعریف شده  برای هر منطقه به صورت محلی بر اساس شرایط آب و هوایی، اقلیم هر منطقه و ارقام گیاهی و دیگر خصوصیات زیست-اقلیم محلی متفاوت است.

استاندارد فضای سبز شهری در غالب کشورهای جهان متفاوت است. به عنوان مثال در ایالات متحده. در سوئیس، فرانسه و… ارقامی که مورد نظر استاندارد است با هم فرق دارد. اما آنچه که از سوی مدیریت محیط زیست سازمان ملل متحد اعلام کرده است رقمی بین ۲۵-۲۰ متر مربع برای هر نفر است.بر اساس بررسی های وزارت مسکن و شهر سازی سرانه ی استاندارد فضای سبز شهری شهرهای ایران بین ۷ تا ۱۲ متر مربع برای هر نفر در نظر گرفته شده است که این در واقع یک استاندارد کلی است در حالیکه استاندارد سرانه فضای سبز برای هر شهر با شهر دیگر نیز متفاوت است به عنوان مثال استاندارد سرانه ی فضای سبز شهر کرج با شهر یزد به عنوان شهری کویری و یا رشت به عنوان شهری ساحلی متفاوت خواهد بود. میزان شاخص استاندارد فضای سبز به طور مستقیم بر سلامت روان و امنیت شهروندان تاثیر می گذارد. به ویژه در مناطق مسکونی و شهر های صنعتی که افراد وقت بیشتری را در کار و فعالیت های خشن و نا سالم سپری می کنند. لذا مهم است که بدانیم سهم هر فرد از از فضای سبز در منطقه ی مسکونی ۳۰-۵۰ متر مربع کمتر نباشد. و برای رسیدن به یک پارک و بوستان مناسب بیش از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه وقت لازم نباشد.

فضای سبز فقط پارک و بوستان نیست. بلکه در یک تقسم بندی کلی به کلیه فضاهای سبز خیابانی، فضاهای سبز عمومی، و فضاهای سبز نیمه عمومی جزو فضای سبز شهری محسوب می شوند.

مدیریت فضای سبز شهری

مدیریت فضای سبز شهری در اصل کلیه مراحل ارزیابی ،طــراحی و کاشت متناسب با محـل ،نظارت در حفـظ و نگهداری آن با همکاری مردم می باشد .

نگهداری فضای سبز

نگهداری فضای سبز یکی از اصول اساسی در مدیریت فضای سبز محسوب می شود.در نگهداری سه کار اساسی انجام می شود .
آبیاری
در مناطقی که بارندگی سالیانه کمتر از 700میلی لیتر ویا غیر متعادل باشد باید در ایام خشک آب مورد نیاز فضای سبز را بوسیله آبیاری تامین کرد .

انواع آبیاری که در فضای سبز به کار گرفته می شود

الف) روش کرتی یا غرقابی
ب ) روش نشتی
پ ) روش بارانی
ت ) روش قطرهای

کود دهی

با توجه به اینکه فضای سبز ما هر ساله یکنواخت و همان گیاه در محل ثابت است نیاز مبرمی به کود دهی دارد کود های اصلی که گیاهان به آن احتیاج دارند عبارتند ازازت ، فسفر،پتاس، کلسیم ،منیزیم وگوگرد و مواد دیگر به مقدار کم مورد نیاز هستند مواد غذای درجه دوم مانند آهن ،روی ،منگنز وغیره را باید تنهادر زمانی که کمبود آن در فضای سبز مشاهده شد اضافه کرد کود های حیوانی دارای ارزش غذایی چندانی نیستند و بیشتر به خاطر بهبود خواص فیزیکی خاک و بالا بردن قدرت نگهداری آب مورد مصرف قرار می گیرند .

اصول هرس و تربیت

بطور کلی هرس عبارتست از قطع کامل یا جزیی شاخه ،ریشه ،پوست ،برگ،گلویا میوه به منظور تحت تاثیر قرار دادن و هدایت نحوه رشد و باروری گیاه

دلایل و فواید هرس

1) سلامت گیاه با حذف شاخه های مزاحم ،خشک شده،آفت زده ومریض
2) ایجاد شکل ویژه در تاج گیاه که در اجرای فضای سبز جهت تزیین مد نظر قرار می گیرد
3) ایجاد تعادل بین شاخه ،برگ وریش
4) جوان ساختن درختان مسن

شکل هایی که در فضای سبز بیشتر کاربرد دارد

  1. آلاچیق سازی
  2. حاشیه سازی
  3. شکل سازی
  4. شکل هرمی
  5. مبلمان پارک

با توجه به گوناگونی که در فضای سبز مشاهده می شود ما می توانی بطور کلی فهرست نیاز های یک پارک شهری بزرگ را بیان کنیم که بر حسب موقعیت فضای سبز استفاده می شود

مبلمان پارک

نیمکت، زباله دان، تابلوهای راهنمایی، پایه های مخصوص روشنایی، سایبان، مکان پیک نیک ، ورودی وخروجی
ابنیه پارک کتابخانه ،نمایشگاه ،گالری،آمفی تاتر ،آبنما ،کیوسک های فروش مجلات ،تاسیسات رفاهی ،دستشویی،کافه تریا و رستوران،خدمات درمانی و کمک های اولیه

تجهیزات خدماتی

موتورخانه ،گلخانه ،انبار نگهداری وسایل ،نهالستان ،محل تهیه کود وکمپوست ،مکان استراحت مستخدمین پارک

زمین بازی در فضای سبز شهری

زمین بازی والیبال ،بسکتبال ،تنیس ،بدمینتون ،تنیس رومیزی نشانه های تجسمی مجسمه های اساطیر،مشاهیر ،بزرگان وشخصیت های مورد علاقه جوامع ،کتیبه ها ،یاد بود احداث پارک ،سردر های ویژه

وسایل بازی در فضای سبز شهری

این نوع وسایل تنوع زیاد داشته و متناسب با طبقات سنی تغییر می کند وبا توجه به فرهنگ وسنن هر جامعه این نوع وسایل متفاوت است

هزینه طراحی و اجرای فضای سبز
Call Now Buttonمشاوره رایگان 09124682490