باغ ایرانی با داشتن سالها تجربه در زمینه فروش نهال در کرج خدمات مربوط به فروش و اصلاح نهال را به شما عزیزان عرضه میدارد
نهال اصلاح شده سیب
شرایط اقلیمی نهال
حداقل دمای منطقه 25-20 درجه سانتی گراد زیر صفر و حداكثر دمای منطقه 38 درجه سانتی گراد بالای صفر.
اگر سردی هوا در زمستان از 40- درجه سانتی گراد تجاوز می كند، چنین منطقه ای عملاً برای پرورش سیب مناسب نخواهد بود.
در مناطقی كه جمع ساعات دمای زیر 7 درجه سانتی گراد از هزار ساعت كمتر باشد، چنین منطقه ای عملاً برای پرورش سیب مناسب نخواهد بود.
ارتفاع از سطح دریا: ارتفاع 1300 الی 2200 متر از سطح دریا مناسب جهت كشت سیب می باشد.
شرایط آبی:
EC آب حداكثر می تواند 2000 میكرو موس بر سانتی متر باشد.
مقدار آب مورد نیاز با سیستم آبیاری ثقلی 10 هزار متر مكعب در هكتار و با آبیاری قطره ای 5 الی 6 هزار متر مكعب می باشد.
مقدار آب مصرفی بر اساس كیفیت خاك منطقه و نوع پایه سیب و شرایط آب و هوایی متغیر می باشد.
شرایط خاكی:
EC حداكثر می تواند 2 میلی موس بر سانتی متر باشد.
PH خاك از 5/5 – 5/6 تا حداكثر 5/7 باشد.
بافت خاك : آبرفتی – لوم رسی – عمیق – غنی با بافت قابل نفوذ.
انتخاب محل احداث باغ:
در صورت مساعد بودن شرایط اقلیمی و آبی و خاكی، انتخاب محل باغ از موارد حائز اهمیت بوده كه در توفیق باغداران بسیار مؤثر است.
احداث باغ در دامنه های كم شیب در پناه بادهای سرد مناسب می باشد
اگر شیب دامنه از 20 الی 30 درجه تجاوز كند، هزینه آماده سازی زمین و كاشت و ونگهداری بالاتر خواهد رفت و خطر فرسایش خاك بیشتر خواهد بود.
درصورت احداث باغ دردامنه رعایت خطوط میزان و كاشت در خطوط تراز از ضروریات حتمی است.
وسعت باغ
برای باغ های سیب حداقل سطح 5 هكتاری از نظر شرایط اقتصادی در اكثر مناطق كشور سطح مناسبی به نظر می رسد.
عملیات احداث باغ :
اولین گام در احداث باغ بعد از بررسی موارد فوق الذكر انتخاب نوع پایه و نوع رقم می باشد.
در شرایط كنونی انتخاب یكی از پایه های رویشی پاكوتاه با توجه به شرایط منطقه و میزان سرمایه توصیه می گردد.
مزایای پایه های رویشی پاكوتاه نسبت به پایه های بذری :
تراكم بالای درخت و عملكرد بیشتر در واحد سطح
سهولت عملیات زراعی و مدیریت باغبانی (هرس، برداشت، مبارزه با آفات و امراض و …)
دریافت نور بیشتر و تولید میوه با كیفیت بهتر
تسریع در باردهی و رسیدن به عملكرد اقتصادی
امكان استاندارد نمودن تكنیك های باغداری
نهال اصلاح شده گلابی
درختان گلابی که امروزه موردکشت قرارمی گیرندازگونه های وحشی آن حاصل شده اند.طبق نظریه محققین گونه های وحشی گلابی درمناطق مختلف اروپای غربی تا آسیای شرقی پراکنده می باشند.نام علمی آن pyrus communisمی باشدکه ازخانواده Rosaceae است.برگ هایی دایره ای شکل با گل های سفیدرنگ درگل آذین دیهیم انتهایی و پرگل ودارای میوه ای کروی شکل می باشد.گل آذین گلابی ها دارای هفت یاهشت گل بوده ونامحدود هستند،به این صورت که شکوفه های کناری یا جانبی اول باز شده وشکوفه های انتهایی آخر باز میشوند. تمایز یابی درگلابی حدود 60 روز بعد از مرحله تمام گل صورت می گیرد. جوانه های گل درانتهای شاخه هاو اسپورهای کوتاه 2 ساله ومسن تر تشکیل می شوند. امروزه رقم های مختلفی در جهان وجود داردکه 16 رقم ازآن در نهالستان پیام سبز تالش تکثیر میشود.
شرایط مناسب برای کشت گلابی وخوج: گلابی درختی است که در مناطق مختلف ایران ازمرطوب و نیمه مرطوب تااستپی خشک، نیمه خشک و سرد سیر کوهستانی کاشته می شود سرمای مورد نیاز گلابی برای اغلب ارقام بین 600 الی 1500 ساعت حرارت زیر 7 درجه سانتی گراد می باشد. گل های گلابی بعد از میوه های هسته دار باز می شود و به همین دلیل خطر سرمازدگی گل ها در این درخت بسیار كمتر است. گلابی در زمستان تا دمای 25- درجة سانتی گراد را تحـمل می كند ولی شكوفه ها در 1- درجة سانتیگراد آسیب می بینند.
نیاز آبی گلابی در حد متوسط است و شرایط نامناسب رطوبت را تحمل می كند. خاك های شنی رسی و عمیق با تحت الارض نفوذ پذیر برای كشت گلابی مناسب اند. خاك های سنگین و خاك هایی باPH بالای 5/7 و آهكی برای این گیاه مناسب نیستند. از آنجایی که استان های شمالی کشور در قسمت جلگه تا ارتفاع 1200 متر امکان تکثیر و توسعه باغات گلابی وخوج از جمله ارقام پاییزه که در نوع خود بی نظیر می باشد و میتواند کمک بزرگی در جهت تامین میوه کشور باشد که در استان های دیگر کمتر این امکان دارد.
ارقام مهم گلابي
در ايران حدود 120 رقم گلابي شناسايي شده كه مهمترين آنها عبارتند از گلابي شاه ميوه اصفهان، گلابي نطنز، گلابي سه فصله، گلابي پيغمبري، گلابي سيبري و از ارقام خارجي ميتوان به رقم ويليامز (بارتلت)، دوشس اشاره كرد.
مشخصات بعضي ارقام عبارتند از :
شاه ميوه : رنگ زرد روشن مايل به سبز، فرم مخروط، وزن 260-190 گرم، طعم شيرين لطيف و آبدار، تاريخ گل 9 تا 25 فروردين ماه، مدت گل 15 روز، زمان رسيدن 120 روز پس از گل، ميزان عملكرد هر اصله حدود 60 كيلوگرم و قابليت انبارداري ندارد.
سيبري : سبز مايل به زرد خالدار، وزن 210 گرم، پر آب و ريگدار با شيريني كم، تاريخ گلدهي فروردين ماه، برداشت در پاييز و معمولاً در انبار مي رسد مدت نگهداري در انبار حدود سه ماه است.
گلابي نطنزي : ريگدار، نسج آن ترد، معطر و قابل نگهداري در انبار مي باشد و در طول زمستان قابل عرضه به بازار است.
تکثیر گلابی
1-تولید پایه : پایه های مناسب جهت تکثیر گلابی شامل گلابی وحشی،زالزالک .به می باشد.باتوجه به اینکه پایه زالزالک وبه کند رشدبوده و به دلیل سریع رشدبودن گلابی بعضاً پس از پیوند، به خاطر همخوانی نداشتن پایه و پیوندک در زمان رشد ، مرسوم ترین تکثیرپایه گلابی پایه گلابی وحشی می باشد.
الف – تکثیرگلابی وحشی : معمولا به سه روش قلمه و بذر و پا جوش تکثیر می یابد که مرسوم ترین روش ازدیاد آن تکثیر به روش بذر است.
گلابی وحشی : این گلابی بسیار کوچک و سفت می باشد به اصطلاح در گوشت آن ریگ های گوشتی ریزی وجود داردکه زیر دندان حس میشود. دانه های آن زیاد است درختی است خاردار که ارتفاع آن به 20 تا 30متر با شاخه های فراوان بدون کرک وتنه شیاردار و همچنین به رنگ خاکستری تیره است. (درخاک های خشک و آهکی ازاین پایه میشود) پایه های بذری گلابی درختانی تنومند را تولید می کنند و رشد رویشی این درختان که بواسطه توانایی جذب بالای ازت توسط ریشه های آن می باشد سبب می شود که تولید محصول در درختان پیوند شده روی این پایه ها با تاخیر همراه باشد.
ب – ثکثیر زالزالک : تکثیر این گیاه نیز به دو روش می باشد روش اول تکثیر با قلمه های نیمه خشبی، روش دوم تکثیر به روش بذرکه مرسوم ترین روش تکثیر نیز می باشد.
نهال اصلاح شده توت
یک درخت قدیمی و یا تاریخی در اکثر کشورهای جهان که معمولا در هر کشوری دارای قدمت بیش از دویست ، سیصد سال است. دارای پوست زرد نارنجی بوده که از مشخصههای جالب آن در زمستان است (بیشتر در مورد درختان نهال و جوان). درختی است مقاوم و کم نیاز که در اکثر مناطق و آب و هوا رشد مینماید و حتی میتواند به ارتفاع تا 25 متر نیز برسد. بعضی از درختان توت فقط گلهای نر تولید نموده و بنابراین میوه نمیآورند. این نوع درختان به عنوان یک درخت زینتی سایهدار بسیار مناسب هستند. درختی به ارتفاع 10-15 متر با تاج متراکم ،کروی انبوه ،به قطر تا 15 متر ،تنه کوتاه ، با پوست زبر شیار دار ،شاخه های جوان امتداد کرکدار یا بدون کرک ،برگها به طول 5-15 سانتیمتر ،در تعدادی از نمونه ها تا 20-25 سانتیمتر ،با طولی بیش از عرض ،تخم مرغی تا تخم مرغی پهن ،با راس نوک تیز یا نوک دار کوتاه ،با قاعده گرد یا سر بریده یا کم وبیش قلبی ،دندانه ای درشت ،اغلب بیشتر نمونه های فاقد میوه (عقیم ) به طرق گوناگون،لوبی ،روی سطوح فوقانی غالبآ صاف و درخشان در سطح تختانی در امتداد رگبرگ میانی و رگبرگهای اصلی با کرکهای گسترده ،در محور رگبرگها دستجات کرکها قابل توجه اند .دمبرگ کرکدار به طول 1-5 سانتیمتر ،گوشواره ها سر نیزه ای سریعآ ریزان ،گل اذین دم گربه ای نر به طول 10-15 میلیمتر با دمگل اذین کرک پتوئی کوتاه . گل اذین دم گربه ای ماده کوچکتر به طول 5-10 میلیمتر .خامه ها بدون کرک ،میوه های توتی به طول 10-25 میلیمتر ،غالبآ سفید یا گاهی قرمز ،ارغوانی یا تقریبآ سیاه ، گوشت دار ،شیرین ،گاهی بی مزه ،شفت چه ها قهوه ای کم رنگ ،به حدود 2 میلیمتر .
مشخصات گیاه شناسی :توت یکی از گیاهان دو لپه است. توت در گیاه شناسی معمولترین گونه میوه گوشتدار یک تکه محسوب میشود که در آن تمام دیواره تخمدان درون یک پیرابر خوراکی به عمل میآید. تخمدان همیشه در قسمت زیرین گلها که دارای یک یا چند برچه درون یک پوشش نازک میباشند قرار دارند و دارای قسمتهای داخلی گوشتداری هستند. دانهها درون گوشت مشترک یک تخمدان یک یا چند برچهای محصور شدهاند. واریتهها Morus.nigra دارای برگهای بزرگ و قلبی شکل که در خرداد و تیر تا شهریور میوههای تمشک مانند آن میرسند، که میتوان به صورت تازه و یا برای ساخت مربا از میوههای آن استفاده نمود. این میوهها معمولا تا سن درخت به چهار یا پنج سالگی نرسیده باشد ظاهر نمیشوند. واریته دیگر Morus.alba یا توت سفید است که اصل آن از چین بوده و به ارتفاع 20 – 18 متر میرسد و در همه جا میتوان آن را یافت و در مقابل نوسان درجه حرارت مقاوم است که در هوای گرم و خشک سازگاری بیشتر نشان میدهد و در مقابل سرما و کم آبی نیز مقاوم است. واریته توت مجنون نیز وجود دار که در جوانی زیباست ولی با گذشت سن از فرم میافتد و شاخههای زیرین خشک میشوند.
شرح گیاه
درخت توت بومی چین است و در نقاط استپی و شمال ایران کشت میشود وحتی بطور خودرو در جنگلهای شمال ایران پراکنده شده است. توت درختی است که ارتفاع آن به 20 متر و قطرش به یک متر می رسد دارای تنه راست و قائم و پوستی شیاردار، خاکستری مایل به زرد. برگهایش مختلف الشکل، صاف و لوب دار یا دندانه دار، با قاعده نیم قلبی و انتهای تیز است. رنگ آن سبز روشن و براق است و دمبرگ آن بلند می باشد. میوه توت مرکب، استوانه ای یا بیضی شکل کشیده است. پا یک میوه آن کم و بیش بلند و رنگ آن سفید تا شکری و غفائی و حتی جگری تیره دیده می شود و بواسطه رنگ میوه و یا دارا بودن دانه و یابی دانه بودن آن و یا به علت آویزان بودن شاخه ها به واریته های مختلفی تقسیم می شود. برگ توت در بهار برای تربیت کرم ابریشم و در پائیز به مصرف تعلیف دام می رسد. میوه تازه و یا خشک آن مورد توجه است وچوب آن در مصارف مختلف نجاری و خصوصاًَ تهیه تار و در شمال کشور برای طبقه بندی تلنبار و همچنین مال بند برای گاجمه ( گاوآهن محلی) برنج کاری بکار می رود پوست شاخه های جوان برای بسته بندی و بستن پیوند مورد استفاده قرار می گیرد : درخت توت در برابر خشکی بردبار است هم درشمال کشور می روید و در مناطق استپی و نیم خشک بصورت خودرو و به نظر می رسد در گیلان برای تربیت کرم ابریشم توتستانهائی با پایه کوتاه احداث می کنند تا چیدن برگ آنها آسان باشد و هر سال شاخه های آنها را از برابر سینه می برند و آنرا به صورت تتارد در می آورند.
نهال اصلاح شده زرد آلو
به نقل از برخی منابع بومی چین میباشد و گفته میشود هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق میروید و درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافته ، در برخی منابع دیگر نیز زادگاه اصلی این درخت را ارمنستان، ایران و مصر معرفی کرده اند . درخت زردآلو تا ارتفاع ۵ متر میرسد.
این درخت دارای برگهای خزان کننده به شکل قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد میباشد و جوانه های زردآلو نسبت به جوانه های سایر دانهدارها کوچکتر است٬ برگهای انتهایی نیز به رنگ قرمز دیده میشوند که یک مشخصه برای شناسایی این درخت است.
شکوفههای زردآلو درشت٬ تک گله و دارای دنباله دراز هستند و به رنگ سفید متمایل به قرمز است٬ این درخت دارای گلهای مذکر و مونث است. میوه آن گوشتی و زرد رنگ ، با طعمی مطبوع و شیرین بوده و در اواسط تابستان می رسد و به همین دلیل به آن طلای تابستان نیز میگویند٬ لازم به ذکر است که میوه درخت زردآلو بیشتر روی شاخه های یک ساله قوی دیده می شود.
هسته زردآلو صاف قهوه ای و بیضی شکل است. در داخلهسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهی شیرین و گاهی تلخ می باشد و دارای ۴۰ درصد روغن ، مقداری پروتئین ، قند و ویتامینهای آ و ث و کبالت میباشد .
انواع زردآلو
زردآلو انواع متفاوتی دارد که از میان آنها به موارد زی میتوان اشاره نمود. زردآلو شاهرودی / زردآلو قیسی و شکر پاره / زردآلو نصیری / زردآلو عسگر آباد
شرایط کاشت٬ نگهداری و تکثیر
این درخت در هوای معتدل گرم بهتر از نقاط دیگر رشد می کند در نقاط سرد باید آن را در مقابل آفتاب کاشت. در زمینهای قابل نفوذ و گرم٬ بهتر از زمینهای رسی و مرطوب رشد کرده و محصول میدهد.درخت زردآلو در سالهای اول رشد و بخصوص در فصل رشد به آبیاری فراوان نیاز دارند.
لازم به توضیح است که آبیاری این گیاه به روش کرت بندی نباید صورت گیرد زیرا هم به ریشهها اجازه تنفس داده نمی شود و هم از طریق تماس مستقیمی که طوقه با آب دارد درخت را بیمار می کند .
در باغ زردآلو٬ فاصله بین این درختان از یکدیگر 6 تا 5 متر منظور می گردد پایه های انتخابی برای زردآلو ، بادام و هلومی باشد ولی پایه زردآلو مناسبتر است.
تکثیر این گیاه به دو طریق انجام میپذیرد:
از طریق کاشت مستقیم بذر از طریق پیوند زدن که شیوه دوم محصول بهتری داده و رواج بیشتری دارد. درخت زردآلو به زخم بسیار حساس است به طوری که در صورت ایجاد کوچکترین زخم٬ مورد حمله آفات قرار میگیرد. اگر چنانچه پوسته براحتی جدا شود یا اینکه تنه حالت پوکی داشته باشد درخت بیمار است .
تکثیرِ درختِ زردآلو :
درختِ زردآلو از هستۀ آن پرورش داده میشود، یعنی همان شیئِ سنگ مانندی که در وسطِ میوۀ آن قرار دارد. ۳ تا ۴ سال نیز طول میکشد تا گیاه از مرحلۀ نهال بودن به درختی که بارِ میوه میدهد، انتقال یابد. مانندِ سایرِ درختانِ میوه مردم دوست ندارند که این مدتِ طولانی را منتظر بمانند؛ آنها به گلخانهها رفته و درخت هایِ جوانِ زردآلو را خریداری میکنند و در باغ یا باغچهشان میکارند. درختانِ کوچکی که در گلخانهها موجودند، دو سال سن دارند.
درختِ کوچکی که از گلخانه خریداری میکنید به دو سالِ دیگر زمان نیاز دارد تا اولینِ بارِ میوۀ خود را تولید کند.
نکته مهم: میوه هایِ درختِ زردآلو بر رویِ چوبِ سالِ دوم رشد میکنند. این امر را در هنگامِ هرس کردنِ درخت، به خصوص در سال هایِ اولِ زندگیاش، مدِ نظر قرار دهید. آیا تصمیم دارید درختِ زردآلوتان را از هستۀ آن رشد دهید.
در اینجا به شما آموزش میدهیم که چگونه این کار را انجام دهید:
ابندا هستۀ زردآلو را به مدتِ ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. هسته را در میانِ دستمال کاغذیهای مرطوب، ماسۀ مرطوب و یا کودِ گیاهی مرطوب قرار داده و در ادامه آن را داخلِ یک کیسۀ پلاستیکی در بسته بیاندازید. سپس آن را حداقل به مدتِ ۱ ماه داخلِ یخچال قرار دهید. پس از یکماه هستهتان برایِ کاشت و پرورش در خاک آماده است.
کاشتِ درختهای زردآلو
منطقهای را در باغ یا باغچۀ خود انتخاب کنید که در معرضِ نورِ کاملِ آفتاب قرار دارد. یک چالۀ عمیق در آن قسمت حفر کنید. در صورتِ امکان مقدار زیادی کودِ کمپوستِ اضافه نشده به آن بیافزایید. آن را به خوبی با خاکِ ساده مخلوط کنید.
اگر نهالی که خریدهاید در گلدان قرار دارد به آرامی گلدان را بشکنید تا بتوانید ریشهها را خارج کنید؛ این کار را به گونهای انجام دهید که به ریشهها آسیبی وارد نشود. اگر ریشۀ نهالتان در پلاستیک است، پلاستیک را درآورید و ریشهها را به آرامی از هم باز کرده و داخلِ گودالی که حفر کردهاید، قرار دهید. سپس داخلِ گودال را با خاک پُر کنید، تا سطحِ خاک به آن قسمت از از گیاه که قبلاً نیز در گلدان با خاک پوشانده شده بود برسد. در صورتِ نیاز میتوانید خاکِ بیشتری اضافه کنید.
چگونه درختِ زردآلو را پرورش دهیم
هنگامی که درختِ زردآلویتان را کاشتید، باید به سرعت رشد کند. توصیه میکنیم که نهال را در سالِ اولِ زندگیاش به یک تیرکِ قائمِ چوبی ببندید؛ زیرا باد هایِ شدید میتوانند نهالتان را خم کنند و موجب شوند که تنۀ آن با زاویه و کج رشد کند.
بادهای بسیار شدید همچنین ممکن است موجبِ نوسان تاب خوردنِ نهال و آسیب دیدنِ ریشه هایِ آن شوند. به این گیاه در اواخرِ زمستان و اوایلِ پاییز و سپس در هنگامِ میوه دهی تقویت کننده بدهید. هر بهار قبل از باز شدنِ جوانهها به درختتان، روغن هایِ غیر فعالِ مخصوصِ درختانِ میوه را اسپری کنبد؛ این کار بسیاری از آفات را از بین میبرد. ما شدیداً توصیه میکنیم که برنامۀ اسپری کردن هم برایِ جلوگیری از آفات و هم برای بیماریهای درخت صورت بگیرد.
اگر از اسپری هایِ مخصوصِ آفات و یا بیماریها استفاده میکنید، دستورالعمل هایِ نوشته شده بر رویِ برچسب را با دقت رعایت کنید. در هنگامِ سمپاشی و اسپری کردن نیز از لباسها و ماسکِ محافظ استفاده کنید. میوهها را قبل از اینکه کاملاً برسند از درخت جدا کنید. آنها به محضِ چیدن نرم و رسیده میشوند. نگه داری و ذخیره سازی میوهای که هنوز سفت است آسانتر است. میوهها را در مکانی خنک و خشک و به دور از نورِ آفتاب ذخیره سازی کنید.