طراحی فضای باز شهری

طراحی فضای باز شهری یکی از مهم ترین عوامل و وظایف مهم در ایجاد زیبایی محیط شهرها و کشور ها می باشد. به وجود آمدن هماهنگی بین هنر و علم در تاسیس یک فضای شهری زیبا و مهندسی تاثیر خوبی دارد و طراحی معماری، شهرسازی و طراحی شهری در این مساله تاثیر می گذارد.
طراحی فضای سبز شهری نیاز به تجربه زیادی دارد که باید از افرادی که در این زمینه تبحر کافی را دارند بهره گرفت تا به بهترین نتیجه در این زمینه برسید.
شما عزیزان برای مشاوره گرفتن در این زمینه می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید و از مجموعه باغ ایرانی که یکی از بهترین تیم ها در این زمینه می باشد کمک بگیرید.

اجرای فضای سبز باز شهری 

فضای سبز شهری یکی از بخش های طراحی فضای باز شهری می باشد.که در کشور ما متاسفانه اهمیت زیادی به فضای سبز شهری داده نمی شود. فضای سبز شهری را می توان به دو دسته تقسیم نمود که شامل فضای سبز خطی و فضای سبز پهنه ای می باشد.

فضای سبز خطی

فضای سبز خطی به فضاهایی مانند فضای سبز معابر و کمربندهای سبز شهری گفته می شود. فضای سبز خطی در شکل گیری و ایجاد حریم پیاده روها و خیابان ها کمک زیادی می کند. این فضاها می توانند در عوامل زیست محیطی کنترل وزش باد و کاهش آلودگی صوتی موثر باشند.

فضای سبز پهنه ای

فضای سبز پهنه ای به فضا هایی همچون باغ ها و پارک ها گفته می شود. در طراحی فضای سبز پهنه ای باید به اوقات فراغت و تفریحی و عوامل زیست محیطی اهمیت ویژه ای داد. 

 

طراحی فضای باز شهری

ویژگی فضای سبز در طراحی فضای باز شهری

  • کنترل شرایط اقلیمی و آب و هوا
  • کاهش آلودگی صوتی 
  • کاهش آلودگی هوا
  • کنترل  انعکاس نور
  • کنترل فرسایش خاک

فضای باز شهری شامل چه قسمت هایی می باشد

فضای باز شهری به دو قسمت فضای عمومی و خصوصی تقسیم می شوند. که فضای خصوصی  مکان هایی هستند که برای افراد خاص و کسانی که دارای شرایط خاص و معلولیت جسمی می باشند طراحی می شود و فضای عمومی نیز فضایی می باشد که اکثر افراد و عموم مردم و شهروندان از آن استفاده می کنند. مانند خیابان ها، پارک ها، میدان، بازار و مسجد ها که تمام شهروندان با سنین مختلف و شرایط اجتماعی گوناگون در آن حضور دارند.

نکات مهم در طراحی فضای باز شهری

تحلیل موقعیت و شناخت کلیه پارامترها 
استفاده از معیار ها، شاخص ها و خواسته های مخاطبین 

اصول طراحی فضای باز شهری 

بهبود تصویر جهانی و تقویت جریان گردشگری
اصلاع رسانی و دسترسی آسان به اطلاعات 
کارایی در مقیاس محلی
تداوم هویتی 
سرزندگی 
ایمنی و امنیت 
خاطره انگیزی

عوامل موثر در طراحی فضای باز شهری

ایجاد فضای سبز شهری
هماهنگی بصری گیاهان با فضای شهری
ایجاد ویژگی کالبدی فضای سبز در شهرها

اصول طراحی فضای سبز شهری

برای طراحی فضای سبز شهری می بایست ازگیاهان و درختان که با شرایط آب و هوایی آن منطقه هماهنگی دارد استفاده شود مانند شهرهایی که دارای هوای آلوده می باشند باید از گیاهانی همچون بید مجنون، اقاقیا، چنار و … استفاده نمود. از دیگر اصول طراحی فضای سبز شهری عبارتند از:
ایجاد هماهنگی بین فضا های شهری با یکدیگر
ایجاد هماهنگی بین فضا های شهری با ساختمان ها شهری 
تعیین حد و مرز اجزای شهری
انتخاب عناصر برای تعیین حدو مرز بین فضا های شهری
تعیین اندازه های حد و مرز فضا ها

Call Now Buttonمشاوره رایگان 09124682490