در حالت کلی ویلا به بنایی اطلاق میگردد که در آن یکهارمونی بسیار خوب میان بنا و طبیعت پیرامون ایجاد گردد و در واقع بنای ساخته شده به عنوان عضوی از طبیعت پیرامون به حساب آید.
ساخت ویلا یا خرید ویلا
انتخاب هر کدام از گزینههای بالا، بستگی به شرایط مالی، ایده آلهای شما از طراحی ویلا و قصد شما از داشتن ویلا، که برای استفاده شخصی باشد یا سرمایه گذاری، متفاوت خواهد بود در این نوشته دلایلی را ذکر میکنیم، تا بهتر بتوانید جنبهها مختلف این تصمیم گیری را در نظر داشته باشید و راحتتر تصمیم مناسب را بگیرید.
1-اگر زمان در اولویت است و برای داشتن ویلا عجله دارید، خرید ویلا تصمیم مناسب تری است.
2-در صورتی که سرمایه مورد نیاز به طور کامل فراهم است، بهتر است با کمیجست و جو، ویلای مورد نظر خود را پیدا کنید و در نهایت آن را خریداری کنید. همچنین در این شرایط و نواسانات اقتصادی، ممکن است پس از گذشت زمان نتوانید با سرمایه خود ویلایی با معیارهای مورد نظر را بسازید یا حتی خریداری کنید پس بهتر است پس از اطمینان کامل در مورد انتخاب ویلا مناسب آن را بخرید.
3-گر محدودیت مالی ندارید، هزینهها برایتان مشکلی به وجود نمیآورد، ساخت ویلا بهتر است.
4-برای ساخت ویلا به امنیت مالی احتیاج دارید تا بتوانید با خیال راحت از پس تمام هزینههای ساخت ویلا در حین پروسه اجرا بر آیید.
5- اگر به دلایل مختلف شرایط انجام کارهای اداری را ندارید، ویلا بخرید. ممکن است به دلیل عدم تجربه کافی در امور اداری، نداشتن زمان یا اطلاعات کافی در مورد قوانین نتوانید امور اداری را طی کنید پس خریدن ویلا کاری عاقلانه تری است.
مراحل ساخت ویلا مدرن در کرج
نقشهبرداری زمین
در مرحله اول ساخت ویلا در شمال، نقشه برداری از زمینی که قرار است ویلا در آن احداث گردد از اهمیت زیادی به دلیل موقعیت اقلیمی و تشخیص شمال و جنوب و طول و عرض زمین برخوردار است و نقشه ویلا به تناسب موقعیت اقلیم و تشخیص ابعاد و موقعیت زمین انجام میگیرد.
طراحی نقشه
مرحله بعد از نقشه برداری زمین، مرحله طراحی نقشه ویلا میباشد که با نظر و سلیقه کارفرما یا صاحب ویلا و با نظارت و مشاوره مهندس ناظر صورت میگیرد که از 100 درصد تقاضای نقشه ویلا در شمال حدود 70 درصد خواهان ویلای 3 خواب و دوبلکس هستند که نقشه ویلاهای 3 خواب و دوبلکس که 1 خواب در پایین به اضافه یک سرویس بهداشتی و حمام در طبقه اول و در مکانی که دید محدود دارد و آشپزخانه و یک سالن بزرگ بدون ستون در وسط سالن ویلا و 2 خواب که ترجیحا خوابها مستر و یک نشیمن دنج و کوچک در طبقه دوم ویلا به اضافه یک تراس بزرگ در شمال با دید دریا و یک تراس نسبتا بزرگ در قسمت جنوبی ویلا با دید جنگل و فضای سبز کوه در شمال طرفداران زیادی دارد.
محاسبات نقشه طراحی شده
بعد از مرحله نقشه برداری از زمین، نوبت محاسبات نقشه که توسط مهندس طراحی و برآورد هزینه ویلا و محاسبات سازه ویلا و نوع اسکلت (بتنی، فلزی) تعداد و مقدار میلهگردهای کاربردی در ویلا و محاسبات کلی تا اتمام کار ساخت ویلا صورت میگیرد.
رنگریزی و اجرای نقشه
در مرحله بعدی رنگریزی و اجرای نقشه در زمین مورد نظر کارفرما میباشد که توسط مهندس ناظر و عوامل و پرسنل صورت میگیرد و حدود و طول و عرض نقشه ویلا در زمین اجرا و رنگ ریزی انجام میگیرد.
پیکنی ویلا
پیکنی ویلا که بعد از مرحله رنگریزی ویلا توسط کارگران و پرسنل و عوامل پیمانکار ویلا محل رنگ ریخته شده از قبل به ابعاد مشخص و عمق معین کنده میشود تا برای اجرای فنداسیون توسط اسکلتکار یا همان آرماتوربند ویلا آماده گردد.
اجرای فنداسیون یا کرسیچینی
اجرای فنداسیون ویلا که طبق نقشه محاسباتی توسط اسکلتکار یا همان آرماتوربند انجام میگیرد، مثلا طبق عرف عرض پی ویلا 90 سانتیمتر و ارتفاع 60 سانتیمترکه بسته به طبقات (عرض طبقات) دارد محاسبه و اجرا میشود.
اجرای ستون و سقف
بعد از اجرای فنداسیون ویلا مرحله اجرای اسکلت و ستونها و سقفهاست که توسط اسکلتکار و نظارت مهندس جهت دقت در این کار که باعث کمی هزینه تعمیر سیاه در مرحله نازککاری و دیوارچینی توسط بنا شود.
دیوارچینی
بعد از مرحله فوق نوبت به دیوارچینی است که توسط بنا و کارگران ما بین اسکلت و ستونهای ویلا، بلوک و آجر پر میشود که به مرحله سفتکاری ویلا شهرت دارد. سفتکاری ویلا شامل دیوارچینی و تقسیمات داخل ویلاست، که عبارتند از سالن، سرویسها، اتاقها، آشپزخانه ویلا، که توسط دیوارچینی و یا آجرچینی از هم جدا و تفکیک میشوند.
سربندی ویلا
مرحله بعدی سربندی ویلا و یا ساختمان میباشد که توسط جوشکار و نظارت مهندس بسته به نوع شیب سقف ویلا و جهت شیب سقف ویلا داشته و اجرا میشود که جهت زیبایی نما ویلا از سقفهای شیبدار با شیب تند مثل ویلا با سبک و نقشه کانادایی و یا شکستگی زیاد در سقف ویلا و سربندی که باعث زیبایی و نمای قشنگ ویلا از بیرون میشود.
نصب چهارچوب و فرمها، لولهکشی و سیمکشی
بعد از اجرای سربندی و اتمام سربندی و جوشکاری سقف، مرحله سفتکاری ویلا به اتمام و آغاز مرحله نازککاری ویلا شروع میشود که در ابتدا نصب فرمها، پنجرهها، چهارچوبها، تعمیرات سیاه دیوارها و سقفها و بعد از این مرحله، انجام تاسیسات برقکشی ویلا طبق نقشه مهندس و انجام لولهکشیها و عبور لولههای سرد و گرم و شوفاژ و سرویسها و آشپزخانه و اتاقها است.
عایقکاری کف و دیوارها
بعد از مرحله لولهکشی ویلا مرحله عایقکاری ویلا و یا ساختمان است که باید عایقکاری آشپزخانه و سرویسها و کف ویلا توسط عایقکار ایزوگام شود.
بعد از عایقکاری ویلا نوبت مرحله کاشیکاری دیوارهای سرویس و آشپزخانه که همزمان در همین مرحله، سقف ویلا بسته به سلیقه کارفرما و یا صاحب ویلا میتوان سقف را از چوب روس، لمبه، کناف یا سقف کاذب سرویسها (میلهگرد، راویز) انجام داد.
تعمیر سفید یا سفیدکاری دیوارها
بعد از مراحل فوق مرحله سفیدکاری دیوارهای داخلی و بیرونی ویلا انجام میگیرد که دیوارها توسط بنا، با استفاده از مصالح پودرسنگ و سیمانسفید اقدام به سفید کردن دیوارهای از قبل تعمیر شده توسط بنا با سیمان سیاه میشود.
کفسازی سالن،خواب،تراس
بعد از این، مرحله کفسازی ویلا که شامل نصب سرامیک، سنگ، لمینت یا پارکت که نوع مصالح استفاده شده در کف ویلا بستگی به سلیقه کارفرما دارد.
نکته: عموما جهت کمی هزینه از سرامیک در کف ویلا و یا چنانچه مایل به هزینه بیشتری هستید میتوانید برای زیبایی کف سالن ویلا و یا اتاق خواب در شمال از لمینت و یا پارکت استفاده کنید.
نصبیجات ویلا
بعد از مراحل فوق نوبت به مرحله نصبیجات میرسد که بعد از اتمام کف ویلا میتوان از نصب شومینه در داخل ویلا و نصب کلید و پریزها و چراغها و لوستر و نصب شیرآلات و توالت فرنگی، توالت ابرانی، روشویی، کمددیواری و کابینت آشپزخانه ویلا نام برد.
نصب دربها و پنجرهها
بعد از نصبیجات نوبت به نصب دربها، پنجرهها، شیشههای پنجرههای داخلی و بیرونی ویلا است و نصب پله بیرونی ویلا و یا ساختمان مرحله ما قبل آخر کار ساخت ویلا در شمال میباشد.