خواص زغال اخته و شیوه کاشت و نگهداری نهال آن

فهرست مطالب

زغال اخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می کند. پلی فنول های موجود در زغال اخته باعث کاهش کلسترول خون می شوند و برای سلامتی قلب مفید هستند. این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم،اسید فولیک، ویتامین های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است. این میوه خوشمزه کم کالری است و باعث اضافه وزن نمی شود. همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است.

 

خواص زغال اخته

حدود 17 ترکیب آنتی اکسیدان از خانواده گیلاس استخراج شده است که ویتامین هایC و E و ملاتونین نیز جزء آنها هستند. آنتی اکسیدان ها مقاومت بدن در برابر بیماری های غیر واگیر را بالا می برند، روند پیری را کند می کنند، به پیشگیری از صدمه به سلول ها و بافت های بدن و در نهایت پیشگیری ازبیماری هایی چون بیماری قلبی، سرطان، دیابت، تصلب شرایین، آب مروارید، آرتروز و آرتریت کمک بسزایی می کنند.

زغال اخته
گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه ها می روید .گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای می باشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد . برگ های سبز پررنگ و براق و نوک تیزی دارد. میوه ی آن به شکل بیضی و حدوداً به اندازه ی آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه ی آن قرمز بسیار خوش رنگ می باشد .

اصول سمپاشی و معرفی انواع سمپاش
مشاهده

 

محل رویش

محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل های ارسباران، کوه های البرز، منطقه ی الموت، کوهین قزوین و در جنگل های بین مازندران و گیلان می باشد.شکوفه های درخت ذغال اخته در اواخر فصل سرد زمستان، تقریباً سه هفته آخر، یا اوایل فصل بهار و پیش از پیدایش برگ ها پدیدار می شود. شکوفه های زغال اخته رنگ زرد بسیار زیبایی دارند و در خوشه های مدور بر روی شاخه های سخت گرد هم می آیند.

درخت زغال اخته

از این رو به خوبی در زمینه تیره رنگ شاخه ها دیده می شوند. شکوفه های کوچک اخته در اواسط تابستان به میوه های شفتی تبدیل می شوند .میوه های بیضی شکل ذغال اخته به طول 1 تا 2/5 سانتی متر و پهنای یک سانتی متر ، در ابتدا زرد رنگ هستند و به تدریج رنگ آنها رو به قرمزی می رود و میوه های آن طعم ترش و شیرینی دارد.به طوری که میوه هایی که به رنگ قرمز تیره یا آلبالویی شوند قابل خوردن هستند.

 

کاشت درخت زغال اخته

کاشت درخت زغال اخته
کاشت آن به دو صورت استفاده از نهال های بذری و نهال های خوابانیده جداشده از پایه ی مادری می باشد.

آموزش پیوند زنی درختان
مشاهده

تکثیر نهال بذری آن مشکلات زیادی داشته و معمولا بذرها به سختی سبز شده و طول دوره رشد آن طولانی می باشد و نیاز به 6 الی 7 سال مراقبت دارد و پس از آن شروع به باردهی می کند. روش دیگر کاشت استفاده از نهال های خوابانیده می باشد که سریعتر به مرحله باردهی می رسند و نوع میوه آن قابل پیش بینی است
بهترین زمان برای کاشت بذر تازۀ این گیاه، اواخر تابستان است؛ یعنی زمانی که میوه ها روی زمین می افتند. اگر بذرها به سرعت کاشته نشوند و نگهداری شوند باید قبل از  کاشت در مکانی سرد و مرطوب در دمای 4.4 درجه سانتیگراد  به مدت 4-3 ماه نگهداری شوند.

خواص زغال اخته

کاشت متراکم در نقاط با آفتاب مستقیم و دمای بالا برای این گیاه مناسب تر می باشد و کاشت این گیاه بین سایر درختان با شرایط مشابه این گیاه نظیر فندق و سایر درختان که نیاز آبیاری مشابه داشته و ایجاد رقابت و سایه اندازی شدید ندارند مناسب تر است.خاک مناسب برای رشد و نمو این گیاه باید سبک و دارای مواد آلی کافی باشد چرا که ریشه این درخت افشان و سطحی می باشد. PH قابل رشد برای این گیاه بین 6 تا 8 می باشد و به نمک و شوری خاک حساس می باشد.

دیوار سبز زنده GREEN WALL
مشاهده

نهال زغال اخته

این گیاه را می توان در محلی پر نور و یا نیم سایه کاشت؛ اما اگر نهال در سایۀ کامل قرار داشته باشد، مانع از گلدهی و میوه دهی آن می شود.
هرساله با شروع فصل بهار برای تقویت درخت می توانید از پوشش مالچ (پوشش خاک برگ و یا کود بسیار پوسیده گاوی ) به ضخامت حدود 7-5 سانتیمتر در اطراف تنه گیاه و بر روی خاک استفاده کنید.
برای ایجاد باغ و کاشت نهال فاصله بین هر دو درخت 3 الی 4 متر و فاصله بین دو ردیف 3.5 تا 5 متر مناسب است. حفر گودال مناسب برای نهال شرایطی است که ریشه گیاه به صورت آزاد و خاک سبک و مواد آلی کافی در اطراف ریشه وجود داشته باشد.

 

نهال و بذر این میوه خوشمزه و پرخاصیت را می توانید از irgarden_nursery

Telegram: https://t.me/irgarden_315

اگر این محتوا مفید بود لطفا به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonمشاوره رایگان 09124682490