چمن مصنوعی از چه چیزی ساخته شده است؟
تارهای سازنده چمن مصنوعی با روشی مشابه پرزدار کردن موکتها بر روی کفی قرار میگیرند. مراحل تولید آن عبارتند از:
مرحله اول، ترکیب اجزاء سازنده اصلی درون محفظه اختلاط است. ابتدا مواد اولیه سازنده به درون محفظه وارد میشوند. سپس مواد افزودنی و رنگها برای بادوام کردن تارهای چمن و مقاوم کردن آنها در برابر اشعه ماوراءبنفش و همچنین بخشیدن رنگ سبز به مخلوط اضافه میشود.
زمانی که اختلاط تکمیل شد، محتوای محفظه به دورن یک مخلوط کن صنعتی وارد میشود تا به ترکیبی تافی شکل و منسجم تبدیل شود.
مایع غلیظ به درون یک اکسترودر ریخته میشود – وظیفه اکسترودر رشته ای کردن خوراک ورودی است. مایع ترکیب شده از اکسترودر به شکل تاری نازک و بلند خارج و دور قرقره بزرگی پیچیده میشود.
رشتهها به درون دستگاه شانه زنی وارد و به شکل ریسمانی آزاد و شل تنیده میشود. این ریسمانهای شل سپس کشیده و صاف شده، مانند نخ تابیده میشوند. اکنون این نخهای تابیده شده مجدداً به دور یک قرقره بزرگ پیچیده میشوند.
این نخ نهایی گرما میبیند تا شکل تابدار به خود بگیرد.
پس از این مراحل نوبت پرزگذاری الیاف تولید شده است. نخ روی تسمه نقالهای قرار میگیرد که به یک ماشین دوخت منتهی میشود. سوزن ماشین دوخت نخ را به کفی میدوزد. پس از دوخته شدن یک ردیف، کفی به جلو میرود و در یک لوپ میافتد و به همین ترتیب سرتاسر کفی با تارهای چمن مصنوعی فرش میشود. البته این فرایند با صدها سوزن و با سرعت بالا صورت میگیرد و با تعداد بالایی دوخت در ثانیه در ردیفهای مختلف پیش میرود. اکنون یک سطح پوشیده شده با چمن مصنوعی در اختیار داریم.
موکت چمن مصنوعی رل شده، وارد یک توزیعکننده میشود که سطح زیرین آن را با یک لایه لاتکس میپوشاند. در همین زمان، لایه زیرین دیگری از جنس لاتکس مقاوم نیز به آن افزوده میشود و این مجموعه وارد یک رلکننده میشود، در آنجا فشرده شده و به شکل ساندویچ در میآیند.
اکنون لایه چمن مصنوعی تحت عملیات حرارتی قرار میگیرد تا لاتکس مقاومت لازم را پیدا کند.
پس از این مراحل لایه چمن مصنوعی وارد دستگاه برش میشود تا چمنهای با ارتفاع بلندتر را کوتاه کند و مجموعه یکدست و منظم شود.
در انتها مرحله بستهبندی انجام شده و چمن مصنوعی آماده ارسال به فروشنده میگردد.
قیمت چمن مصنوعی
انواع چمن مصنوعی
چمن مصنوعی در دو نوع تزئینی و ورزشی تولید و مورد استفاده در هزاران عنوان کاربردی قرار می گیرد. در نوع ورزشی علاوه بر زمین های فوتبال، هاکی و راگبی به تازگی چمن مصنوعی در باشگاه های ورزشی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. چمن مصنوعی یک محصول مناسب و جالب برای کف سازی باشگاههای بدنسازی و کراس فیت است. رنگ سبز چمن مصنوعی، بافتهای زیبا و طبیعی آن و نخهای مقاوم و ضدسایش در مجموع محصولی را تولید کردهاند که با استفاده از آن میتوان هم محیطی زیبا ایجاد کرد و هم برای ورزشکاران مفید باشد. چمن مصنوعی رنگ و طرح جدیدی به باشگاه بدنسازی و کراس فیت میدهد. یک محیط نرم و مناسب برای حرکات ورزشی ایجاد میکند و در محوطههایی همچون کشش سورتمه، هیچ کفپوش جایگزینی نیست تا بتواند جای چمن مصنوعی را بگیرد. بنابراین با استفاده از چمن مصنوعی میتوان محیط جذابتری در باشگاه ورزشی ایجاد کرد. علاوه بر آن کاربرد خانگی چمن مصنوعی به تازگی مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. از نصب چمن مصنوعی در حیاط و پارکینگ خانه ها به عنوان بین واش بتن و موزائیک تا کاربرد در دیوار خانه، اتاق بازی کودک، فرش اتاق نشیمن، تراس و پاسیو و …
عمر مفید چمن مصنوعی در کاربردهای ورزشی
کاربرد ورزشی یعنی چمن مصنوعی که مثل فرش بر یک زمین گسترده شده . انواعی از ورزش ها از جمله فوتبال، گلف، تنیس و هاکی روی آن انجام میشود. در این موارد می توانیم از متوسط عمر ده ساله صحبت کنیم. البته این عمر مفید به طور کلی به به فرکانس و شدت استفاده بستگی دارد. تعمیر و نگهداری نیز یکی دیگر از عوامل مهم در طولانی شدن عمر چمن مصنوعی است. بنابراین هرچقدر مراقبت از چمن بیشتر باشد دوام بیشتری هم خواهد داشت. اما با توجه به موادی که چمن مصنوعی از آن ساخته میشود و همچنین بررسی نتیجه آزمایشهای طراحی شده در آزمایشگاههای تخصصی، می توان حداقل عمر ده ساله مفید این محصولات را تضمین کرد. چمن های مصنوعی مجموعه باغ زیبایی با گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش این عمر مفیدچمن های مصنوعی تولید شده را بیش از پیش تضمین می کند.
طول عمر چمن مصنوعی در کاربرد خانگی
بر خلاف کاربردهای ورزشی، چمن هایی که در کاربرد تزئینی و داخلی استفاده می شوند نیازی به تعمیر و نگهداری با ماشین آلات و پرسنل تخصصی ندارد. در این موارد آنچه اهمیت دارد تمیز کردن و نگهداری مناسب از چمن مصنوعی است. ما آن را به عنوان یک اقدام بهداشتی توصیه می کنیم و حتی میگوییم چمن خود را آنقدر تمیز نگه دارید که زرق و برق اش چشمگیر شود. در این حالت مطمئن باشید که هیچگاه این محصول خراب نخواهد شد و سر آخر انقدر در خانه تان میماند که از آن خسته شوید.
طول عمر چمن مصنوعی در باغها و فضای باز
در این مورد، عمر مفید چمن مصنوعی بیشتر از مورد ورزشی است و بین دوازده و پانزده سال بسته به نوع استفاده و نگهداری که از آن می شود میتواند عمر کند. آنچه در این زمینه حائز اهمیت است نحوه نگهداری از چمن است. استفاده از چمن مصنوعی در فضای باز آن را معرض باد، برف و باران قرار می دهد. خوشبختانه بکینگ های چمن مصنوعی این خاصیت را دارد که آب را از خود عبور داده و همچنین باعث ایجاد گل و شل نشود. اما این به این معنی نیست که چمن مصنوعی در فضای باز نیاز به نگهداری ندارد و می توان آن را به حال خود رها کرد. بهتر است همواره به تمیز نگه داشتن آن، از بین بردن زباله ها و آشغال های روی چمن و همچنین شست و شوی آن در فصول خشک اقدام کنید تا عمر مفید چمن مصنوعی شما بیشتر از آنچه فکر می کنید شود.
چمن مصنوعی باعث کاهش مصرف آب می شود
براساس تحقیقات صورت گرفته در ایالتهای مختلف آمریکا (که بسیاری از آنها به لحاظ آب و هوایی به استانهای ایران نزدیک هستند)، هر متر مربع چمن طبیعی به ۱۸۰۰ لیتر آب در طول سال نیاز دارد. این رقم توسط سازمان ملی هواشناسی آمریکا و برخی نهادهای معتبر دیگر مورد تائید قرار گرفته است. البته باید به این نکته توجه داشت که مناطق خوش آب و هواتر و پر بارش تر به میزان کمتری آب نیاز دارند و مناطق خشک تر بیشتر آب مصرف میکنند.
نکته بسیار مهمتر در مورد آبیاری چمن طبیعی این است که مصرف ۱۸۰۰ لیتر آب برای هر متر مربع، یک استاندارد مورد نیاز گیاه است و در بسیاری از موارد ما دچار آبیاری بیش از حد هستیم و حتی برخی آمارها نشان داده میزان مصرف آب برای آبیاری چمن طبیعی از ۳۵۰۰ لیتر در سال هم گذر میکند.
پس با یک حساب و کتاب ساده اگر شما در باغ، ویلا و یا حیاط خانه تان فقط ۵۰ متر مربع چمن طبیعی داشته باشید و حداقل میزان آب برای پرورش چمن را مصرف کنید، در طول سال ۹۰ هزار لیتر آب در این حوزه مصرف کردهاید. جایی که میتوانید با استفاده از یک چمن مصنوعی مرغوب از مصرف این حجم بزرگ آب جلوگیری کنید. نکته مهمتر اینجاست که بسیاری از ویلاها و باغ ها در سراسر کشور مساحتی بیش از ۵۰۰ متر مربع چمن کاری دارند و این میزان در مصرف آب بسیار قابل توجه است.
مصرف بسیار زیاد آب در چمن طبیعی تنها برای مصارف شخصی در ویلاها و باغ ها نیست، فقط یک بلوار کوچک در یک شهر که توسط شهرداری چمن شده است، حداقل هزار، دو هزار و یا ۱۰ هزار متر مربع است، حالا با اعداد و ارقام بالا ببینید با جایگزینی چمن مصنوعی در مکان هایی که ضرورتی برای استفاده از چمن طبیعی ندارد، چگونه میتوان جلوی هدر رفتن حجم وسیعی از آب را گرفت.