انواع درخت خیابان
1-سرو خمره ای
2-سرو نقره ای
3-افرا سیاه
4-ژینکو
5-افرا قرمز
6-شاه بلوط
7-توس
8-ارغوان
9-زبان گنجشک
10-درخت لاله
11-چنار
12-اقاقیا
13-نارون
14-لاوسون
15-توت آمریکایی(کوکوزا)
ضوابط کلی در مورد استقرار درخت در خیابان:
1-درختان باید بصورت یک در میان ( و نه روبروی هم ) قرار بگیرند .
2-درختان باید در فاصله منظم بدون توجه به حد زمین قرار بگیرند که باعث ایجاد ظاهر متفاوت خیابان می شود .
3-حداقل فاصله درختان از هم 750 سانتیمتر می باشد .
4-برای هماهنگی و ایجاد نظم درختان آن ها را باید همزمان کاشت .
5-تمام گیاهان مورد استفاده در یک خیابان باید از یک نوع باشد مگر اینکه استثنایی وجود داشته باشد .
6-فاصله بعضی درختان به طور نمونه نارون، بلوط سفید 1500 سانتیمتر، درخت سیاره ایی افرا 1350 سانتیمتر، افرای قرمز 1200 سانتیمتر می باشد و باید به فاصله مناسب بین آن ها توجه نمود .
7-برای بارز نمودن تفاوت خیابان ها می توان از درختان متفاوت استفاده کرد تا باعث تشخیص خیابان ها از هم شود .
8-در مواردی که حدود جغرافیایی مشخص برای محله وجود نداشته باشد، انواع مشخص درخت و الگوهای مشخص می تواند به ایجاد هویت کالبدی خاص کمک کند، که خود موجب شکل گیری ارگانهای محلی خواهد بود.
9-یک مرکز خرید را می توان با استفاده از گونه خاصی از گیاهان ، درختان و گل های رنگی متمایز و زیبا نمود.
10-زمانی فضای سبز زیبایی خواهیم داشت که از تفاوت های محیطی ، پستی بلندی ها و جلوه های طبیعی تپه ها و … استفاده کنیم.
11- درختان و گیاهان به دلیل تولید اکسیژن و دفع دی اکسید کربن از ضرورت های زندگی روزمره به شمار می روند و جایگزینی برای آن ها بوجود نخواهد آمد.
12-کاشت گونه های مختلف گیاهی باعث آمدن جانوران سازگار با آن نوع گیاه و پدید آمدن محیط زیست و زندگی در آن نقطه خواهد شد .
برخی از نکات درخصوص درختان حاشیه خیابانها و معابر
1-کاشت درختان بلند ارتفاع ساختمان را بلندتر نشان می دهد و کاشت درختان کوتاه مانند اقاقیا چتری یا سرو خمره ای در کنار همان ساختمان، به لحاظ بصری ارتفاع ساختمان را کوتاهتر نشان میدهد .
2-در خیابان هایی با عرض بالا از درختان با تاج گسترده و در خیابان باریک استفاده از درختان با تاج کشیده باعث ایجاد محیط دلپذیرتری خواهد شد .
3- اگر خیابانی با سنگ های خشن فرش شده است (مانند سنگ دوآتیشه ) می توانیم با بافت گیاهی نرم از شدت خشن بودن محیط بکاهیم. بطور مثال کاشت درختچه ابریشم یا اقاقیا چتری خشونت بافت را کاهش می دهد اما کاشت درختان کاج تهران خشونت بافت را افزایش می دهد. در ضمن کاشت درختان دارای بافت نرم القاءکننده احساس بازبودن محیط است.
4-درختانی را برای کاشت انتخاب کنید که هماهنگی خاصی با عناصر خیابان اعم از ساختمانها ، پله ها، رفوژها داشته باشند. ساده ترین راه، کاشت یک گونه خاص گیاهی در کل خیابان است.
5-فرمول فاصله تقریبی درختان
D فاصله درختان از همدیگر به متر
H ارتفاع درختان به متر D=(H*0/5)+2
6-به نحوه رفتار ریشه درختان توجه شود تا به معابر و خیابان ها توسط ریشه درختان آسیب وارد نشود .
7- رنگ سبز تیره گیاهان معابر، ایجاد کننده حس دلتنگی و احساس نزدیکی به ناظر و رنگ سبز روشن القاءکننده فرح بخشی و احساس دوری از ناظر است. گلها و برگ های تیره و پررنگ در زمینه کمرنگ خود را به خوبی نشان میدهند و سنگ های کمرنگ با برگ های ارغوانی همخوانی دارند. در حالیکه آجرهای قرمز تند با رنگ های ملایمتری کنار می آیند.
8- با کاشت صحیح درختان می توان به پیاده روها نظم و زیبایی بخشید .
9-اندازه درختان در زمان تکامل مهم می باشد.اگر درختی بیش از حد رشد کند باعث بی نظمی در عبور و مرور می شود ، جلوی پنجره و درب ها را می گیرد و شاخه های پایینی آن بی برگ و بر می گردد و نگهداری از آن شامل هزینه های بسیاری می باشد.